Παιδιά & Έφηβοι

Πολλές φορές τα παιδιά και οι έφηβοι έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις αγχογόνες και δύσκολες τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν για πολλούς λόγους. Τα παιδιά όμως με τον τρόπο τους θέλουν να μας πουν κάτι το οποίο δεν μπορούν να εκφράσουν με άλλο τρόπο. Μέσω της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας δίνεται η ευκαιρία στο παιδί, τον/την έφηβο και την οικογένειά του να επεξεργαστούν και να κατανοήσουν τις συγκρούσεις που τους απασχολούν, να γίνουν συνδέσεις, να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να δοθεί ένα νόημα στη συμπεριφορά τους, με στόχο να διευκολυνθεί η ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.


Τις δυσκολίες τους τις εκφράζουν με διάφορους τρόπους όπως:

  • Στα παιδιά είναι η ενούρηση, η επιθετικότητα, ο έντονος θυμός, το άγχος, η δυσκολία στη συγκέντρωση, η δυσκολία ύπνου και διατροφής, η άρνηση να πάνε σχολείο, τα προβλήματα στην επικοινωνία, η δυσκολία απόκτησης φίλων, το τικ, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα κ.α.
  • Στους εφήβους είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, η επιθετικότητα, το άγχος, η παραβατική συμπεριφορά, η μελαγχολία, οι διαταραχές διατροφής, η ανάγκη να μιλήσουν κ.α.
photo