Βιογραφικό

Η Κορίνα Θωμαΐδου είναι Ψυχολόγος (MSc) – Ψυχαναλύτρια, μέλος της Société de Psychanalyse Freudienne (SPF) και διατηρεί γραφείο στο Κουκάκι στην Αθήνα όπου αναλαμβάνει ψυχοθεραπείες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην κλινική ψυχολογία (Master II Professionnel) του Πανεπιστημίου Lumière Lyon ΙΙ στη Γαλλία.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Ομάδας της International Winnicott Association, καθώς και του Σωματείου «Α’ παιδική ηλικία και γονεϊκότητα» για την υλοποίηση του «Μεγάλου μας Σπιτιού», στα πρότυπα του Πράσινου Σπιτιού της F.Dolto.

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει θεραπευτική δουλειά με παιδιά και με ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων, στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας – Περιβολάκι ΙΙΙ και στο παιδο-ογκολογικό τμήμα ιδιωτικού νοσοκομείου.

Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων και ομιλιών με θεματολογία την ψυχοθεραπεία, την ψυχανάλυση, την εφηβεία, τη μητρότητα και την οικογένεια γενικότερα και δημοσιεύει άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες που αφορούν την ψυχική υγεία.